Face to Face: csapaton belül, utolsó előtti forduló

RED BULL
Verseny:  VETTEL 14-5 WEBBER
Ismét Vettel volt csapaton belül a jobb pilóta, de ez nem is meglepő. Ez akkor is így lett volna, ha nem romlik el Webber autójában ismét egy Renault-komponens. Vettel a csapaton belül ezt a szezont megnyerte.

MCLAREN
Verseny:  BUTTON 8-11 HAMILTON
Mindkét McLaren-pilóta karrierje legjobb futamai közé sorolhatja majd az austini nagydíjat. Hamilton esetében még akár az is megkockáztatható, hogy a legjobb volt. Majdnem egy egész versenyen keresztül Vettelt üldözte, vagy Vettel előtt védekezett. A brit erős idegzettel, majdnem hibátlanul teljesített 56 kört az igen fárasztó amerikai pályán. Ráadásul a rajtnál is sikerült csak egy helyet veszítenie, pedig köztudott volt, hogy a páros kockákról induló pilóták hátrányban vannak. Button 16. helyről húzta fel magát végül 5.-re, számos előzése, agresszív és mégis kiegyensúlyozott stílusa volt. Csapaton belül Hamiltoné a pont. És most már biztos, hogy az egész szezon szempontjából is Hamilton lesz a jobb.

FERRARI
Verseny:  ALONSO 17-2 MASSA
Massa egy kiváló csapatjátékos. Szó nélkül bevállalta, hogy feltörjék a sebváltója zárát, és hogy emiatt 5 helyes büntetést kasszáljon csak azért, hogy csapattársa páratlan rajtkockáról indulhasson. Massa egy kiváló futamot tudhat maga mögött. Egyértelmű, a csapat utasítások miatt amúgy is maga elé kellett volna engedje Alonsót, de a brazil egész hétvégén jobbnak bizonyult. Végül Alonso harmadik, Massa pedig negyedik lett, de a csapatkohéziónak köszönhetően a spanyol még nem vesztette el a világbajnokságért vívott harcot.

LOTUS:
Verseny:  RAIKKÖNEN 16-3 GROSJEAN
Könnyen lehetett volna ez a futam a Grosjeané a Lotusnál, ha a francia a verseny első felében nem dől be a 19-es kanyar trükkösségének. Ezzel a francia értékes húsz másodpercet vesztett. Enélkül egy negyedik vagy ötödik hely is elérhető lett volna számára, így csak hetedik lett. Raikkönen egy közepes versenyt futott, számos intelligens harca volt, e végül Massával és Buttonnal szemben is alulmaradt. Egy adott pillanatban még Grosjean is gyomrozta, de aztán nem lett semmi belőle. A szezont tekintve azonban kijelenthető, Raikkönen fölényesen dominált, bár a szezon elején ez még nem lett volna ennyire egyértelmű.

MERCEDES:
Verseny:  SCHUMACHER 9-10 ROSBERG
Schumachertúl sokkal többet reméltünk karrierje utolsó előtti futamán. Végül, bár 12 hellyel előrébb indult csapattársánál, mögötte végzett. Schumacher a verseny során kétszer kellett gumit cseréljen, ami egy hihetetlen Mercedes antiperformansz. Senkinek nem fogyott el ennyire a gumija Austinban. Pontok tekintetében Rosberg messze dominál, az egyedi futamokat tekintve év végén azonban még kiegyensúlyozott lehet a helyzet. Sxhumacher nem fog örömmel emlékezni erre a szezonra. Rosberg  számára legalább megmarad kiengesztelésként első futamgyőzelme a Kínai Nagydíjon.

SAUBER:
Verseny:  KOBAYASHI 9-10 PEREZ
A svájci csapat a Mercedesszel van közvetlen harcban a világbajnokságban, de akárcsak riválisuk, lehangoló volt mai teljesítményük. Pereznek még reményei lehettek egy-két pont megszerzésére a verseny során, de végül nem jött össze. Kobayashi ezzel szemben sehol nem volt. Összességében a Sauber talán a legkiegyensúlyozottabb csapat a mezőnyben, és nem is zárnak rossz szezont. A végeredmény akár 10-10 is lehet mind az időmérő edzéseken, mind a futamokon.

WILLIAMS:
Verseny:  MALDONADO 9-10 SENNA
Szép szereplés volt a Williams részéről. Bár kevés pontot szereztek, de mindkét pilóta a Top10-ben végeztek, egymással harcoltak, Maldonado nem karambolozott, ügyesek voltak. A Williams számára jól jön egy viszonylag pozitív szezonvég. Senna esetében úgy tűnik, elveszti helyét a csapatnál, tehát már csak azért is be kell bizonyítsa, a csapat téved, hogy elengedi. Csapaton belül összességében Maldonado többször végzett Senna mögött, pontokat tekintve azonban mégis messze jobb. Hiába na, egy középmezőnyös csapatnál egy futamgyőzelem végképp felborít mindent.

FORCE INDIA:
Időmérő:  DI RESTA 8-11 HÜLKENBERG
Verseny:  DI RESTA 9-10 HÜLKENBERG

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 15-4 VERGNE
Verseny:  RICCIARDO 13-6 VERGNE

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN 13-6 PETROV
Verseny:  KOVALAINEN 10-9 PETROV

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 11-8 PIC
Verseny:  GLOCK 13-6 PIC

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 17-2 KARTHIKEYAN
Verseny:  DE LA ROSA 16-2 KARTHIKEYAN (egy versenyen nem indultak)

 


A hozzászólások le vannak zárva.