ABU DHABI: a Red Bull bokszból indítja Vettelt

A 24., utolsó rajtkockát bokszutcás indulásra váltja a Red Bull világbajnok pilótája esetében. A csapat még szombatno ste döntött úgy, hogy visszahívja autóját a Parc Ferme-ből.

A szabályok szerint a csapatok szombatról vasárnapra virradóan nem nyúlhatnak hozzá autóik beállításához. A Red Bull azonban így számos taktikai opció előtt áll. Szárnybeállításokat, leszorító erőt módosíthatnak, váltót, sőt motort is cserélhetnek autójukban, büntetés nélkül (illetve teljesen mindegy lenne, hogy ezen felül büntetést kapnának vagy sem).

Nem tudják mi a gond

Továbbra sem tudják viszont a Red Bull RENAULT (akarattal emeltük ki a motorszállítót) csapatnál, mi volt a baj szombaton. Ugyanis Vettel nem az alacsony üzemanyagszint miatt állt le. A versenybírák el is fogadták a vis maior helyzetet, amiért nem tudott Vettel visszahajtani a bokszba, az, hogy nem tudott elég üzemanyagmintát adni, csak tetézése volt az első incidensnek. A Renault szerint az üzemanyag továbbra is ott van az autóban, de valamilyen okból kifolyólag nem lehet onnan kiszívni.

A nagydíj

Ennek tükrében vasárnap egy nagyon agresszív futamra számíthatunk Vettel részéről. Persze azon nyomban az is felmerült, mit fog Webber csinálni. Ő második helyről indul, és fontos szerepe lehet abban, hogy ne engedje Alonsót előretörni. Abu Dhabi híres arról, hogy nehéz előzni, de azt is tudni kell, hogy ma dupla-DRS előzési zóna lesz érvényben, tehát a feltartás nem lesz éppen könnyű.

150 ml

Ha ezen a 150 ml-n úszik el Vettel világbajnoksága, akkor ezt az F1-történelem örökre meg fogja jegyezni. Kicsit olyan, mint Eddie Irvine 2 pontja es egy jobb hátsó kereke a Maláj Nagydíjon 1999-ben. A Ferrari akkor rosszul hajtott végre egy kerékcserét, emiatt Irvine végül két ponttal vesztette el a VB-t Mika Hakkinennel szemben. Rossz szájízek szerint a Ferrari nem akarta, hogy Irvine-nal nyerjenek VB-t az új V10-es motorkonstrukciós korszakban, abban az évben pedig Schumacher esélytelen volt egy Silverstone-ban elszenvedett lábtörés miatt.


Tags: , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.