MONACÓI NAGYDÍJ: Kezdődik a hétvége

Lesz hatodik nyertese az idei szezonnak az idei hatodik futamon? Sikerül végre először Lewis Hamiltonnak összehoznia egy jó hétvégét? Vagy sikerül először nyernie annak a Kimi Raikkönnennek, aki a szezon kezdete óta folyamatosan felfele ívelő pályára helyezkedett? Vagy összejön a Saubernek végre? Van még bőven olyan pilóta a mezőnyben, aki idén még nem nyert, de szeretne is, és esélyes is erre.

Viszont ha az első ötből valakinek sikerül ismételnie, akkor morál szempontjából mindenképpen erősen folytathatja a kanadai hétvége után folytatódó európai szezon további részét.

Emlékeztetőül: Button Ausztráliában, Alonso Malajzíában, Rosberg Kínában, Vettel Bahreinben és Maldonado Spanyolországban nyert. A nevekre tekintve nem is annyira meglepő, talán a legutolsó pilótát leszámítva.

Hogy nehogy véletlenül ne adjon hozzá az izgalomhoz, az időjárás-előrejelzés ilyen az F1 hivatalos honlapján. Ez még változhat, az viszont mindenesetre tény, hogy nem számíthatunk hétvégén stabil időjárási körülményekre, fél szemmel a levelibékára kell majd figyeljünk.

Az elmúlt másfél hétben a gumiügy és a Pirelli megosztotta a véleményeket. Míg többen továbbra is arra panaszkodnak, hogy a gumik miatt a Formula 1 lottó lett, addig mások azt támasztják alá, hogy a gumik jók, maximum annyi gond lehet, hogy mivel megtiltották tavaly óta az újratankolásokat, ezért az autók sokkal nehezebbek, és a gumik főleg a verseny első felében szenvednek.

Monacóban először lesz jelen az ultralágy (piros jelzésű) gumi, emellett a lágy kap még helyet az autókon. Emlékeztetőül az is, hogy tavaly Vettel gumitaktikával és kis szerencsével nyert Monte Carloban, ehhez viszont az is kellett, hogy több mint 50 körön át ugyanazzal a szettel körözzön. Ezért úgy gondoljuk, idén sem a sok kiállás jellemzi majd a fuatmot. Ebben közrejátszik az is, hogy a szűk utcák miatt nagyon nehéz az előzés, és hiába vagy eltérő gumitaktikán, a friss szett által biztosított akár két másodperces körönkénti előnyt nem lehet a pályán használni, mert a védekezés régi gumikon is lehetséges.

Ugyanezért talán ezen a hétvégén a szombati időmérő edzésn kialakuló rajtsorrend kulcsfontosságú lehet.

Ne feledjük, Schumacher eleve öt helyes büntivel rajtol majd, még Spanyolországban gyűjtötte be a hátrasorolást, mikor Bruno Senna autóját hátulról lebontotta.

PROGRAM

Csütörtök: 11 és 15 óra: szabadedzések

Péntek: szabadnap

Szombat: 12 óra: szabadedzés, 15 óra: időmérő edzés

Vasárnap: 15 óra: futam


Tags: , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.