Fokozzuk az izgalmat egy Kanadával

Hetedik futam, Montreal területén levő szigeten, részben közútnak is használt pályán, változatos időjárás-előrejelzéssel, hat különböző eddigi győztessel, és rég nem látott szoros összesített állással. Minden fűszer adott egy pikáns hétvégéhez még akkor is ha futball EB-vel kell ehhez vetekedni.

Montreal-ban a biztonsági autós fázisok is simán előfordulhatnak, a pálya széle jellegét tekintve utcai, a betonfalak közel vannak az aszfaltcsíkhoz, kevés a bukótér, jól össze lehet törni az autót.

2011 emlékezetes volt Kanadában, a Formula 1 eddigi történelmének leghosszabb futamát regisztráltuk, 4 órát és 4 percet tartott. Igaz, ebből több mint két óra piros zászlós leintés alatt vártunk, ugyanis rég nem látott felhőszakadás mosott el mindent, még biztonsági autó mögött sem volt biztonságos a futam.

Apropó emlékezetesség: itt a testes pali monumentális beavatkozása a pályán.

Itt a Vettel hiba az utolsó körben

És itt egy full race edit, testes palival, a híres McLaren-McLaren koccanással, esővel, mindennel, ami kell.

Hetedik győztes

Benne van a pakliban. Ha jó meleg lesz, a Lotus lehet akár a fő esélyes. Ha, ugyanis az időjárás-előrejelzés szerint nem lesz jó meleg, pénteken-szombaton annál több eső, ni.

Lewis Hamilton legjobb átlagteljesítőként szintén szeretné behúzni első győzelmét. Bár igaz, hogy idén merően váltva előző évi stílusán a folytonorrásgra bazíroz a brit pilóta, mi úgy gondoljuk, a folytonosság mellett egy-két győzelem viheti őt igazi sikerre.

Emellett persze az első duplázás is lehetséges, az eddigi hat pilótából bárki megpróbálhatja így megszerezni az idei morális fölényt.

Összességében izgalomra várunk. Kanada jellemzően előzős futamot szokott produkálni, a DRS-újítás ezen pedig még többet dobott. Igaz, idén csak egy DRS zóna lesz, de az akkor is jelentős előnyt jelenthet a Formula 1 egyik leghosszabb egyenesében.

A hétvégi programra esti módban készüljetek, a szombati időmérő edzést Bukaresti idő szerintes este 8-kor, a futamot pedig a választások és az Olasz-Spanyol meccs estéjén 9 órakor tekinthetitek meg.


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.