KANADAI NAGYDÍJ: a hurráoptimizmus péntek délután 5-kor tetézik

Aztán elkeződik az első szabadedzés, és mindenki kicsit a realitás talajára lép, ahol egy pilóta és csapat nyer, a többiek pedig csak utánuk jönnek.

A Kanadai Nagydíj helyszíne felülnézetből csodálatos. Emellett a csapatok, pilóták, mindenki optimista. Button szezonja jóra fordul, valaki hetedik mennyországban lesz, a Force India megmutatja igazi énjét, a Red Bull csúcson lesz kicserélt (már nem lukas) padlőlemezzel, a nézők elképesztő fordulatokra várhatnak majd (a mai hírcímeket olvastuk el nálunk sokkal markánsabb portálokon).

Lehet, mégis egy kicsit visszafogja majd mindenki magát, mikor valóban elkezdődnek az első edzések. Ugyanis első hely csak egy van, sőt, a Top5-ben is csak öt pilóta fér meg. És lehet, hogy mindenki számára nem evidens, de ezekből az edzésekből is többminden kiderül.

Mi is nagyon érdeklődve várjuk egyébként a hétvégét. Nem tudjuk megtippelni, lesz-e hetedik győztes, erre vannak a fogadóházak. Viszont belegondolva az összes eddigi eseménybe, nyilatkozatba, a pálya jellemzőibe, egyszerűen nem tudjuk elképzelni, ki lehet majd az első két helyen. Valahogy mindenkit erős harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, mondjuk úgy, pontszerző helyen látunk. De valahogy tényleg az van, aki a mindenféle beállítás között valamit nagyon eltalál, az kerekedik egy ilyen hétvégén felül. Lehet, hogy mindössze egy valaminek a beállításáról van szó, legyen az guminyomás, egy szárny szöge vagy éppen egy eltérő ív egy kanyarban. Mivel öt tized idén akár tíz helyes különbséget is jelent például a rajtkockán, ezért egy ilyen apróság is komoly előnyt jelenthet.


Tags:

A hozzászólások le vannak zárva.