Rosberg szerint Hamilton feltartotta őt. Sárgalap

A szombati időmérő harmadik etapjának utolsó percében féltucat pilóta is egymáshoz közel érkezett fel az utolsó gyors körre. Rosberg panaszának oka az, hogy Hamilton mögött autózva lassítania kellett a gyors kör kezdése előtti utolsó kanyarban, ezért rosszul jött ki az utolsó kanyarból, rosszul gyorsított és így gyakorlatilag egész gyors körét kompromittálta.

A versenybírák megnézték az ügyet, végül úgy döntöttek, nincs bünti. Két okra hivatkoznak: egyrészt a felvezető körben Rosberg utolsó szektorideje rosszabb volt, mint a Hamiltoné. Másrészt viszont Rosberg és Hamilton között soha nem volt a távolság 1,1 másodperc alatt.

Hozzátartozik még, hogy Rosberg és a Mercedes egy valenciai versenyigazgatói rendeletre hivatkozott, amit úgy tűnik, explicit a szombati edzésnapra adtak ki, és ami azt jelenti ki, kifejezetten tiltott a lassú haladás a 21-25. kanyarok között. Rosberg pedig a 25. kanyar előtti és utáni helyzetre panaszkodik.

Minket a hivatalos magyarázat nem győzött meg, de a tévéközvetítés annál inkább. Egyszerűen sok autó volt, forgalom volt, ez megtörténik.

Mindenesetre több weboldalon is a kommentek özöne lepte el a hírt. A Hamilton és ellen-Hamilton pártiak annak kapcsán csaptak össze, hogy Hamiltont lassan minden versenyen behívják valamiért magyarázkodni, míg az ellentábor természetesen azt kifogásolja, hogy Hamilton “arogáns, azt hiszi, bármit csinálhat a pályán”.

Egy kommentet nagyon élveztünk: “Rosberg ne rinyáljon annyit, miután Barheinben Alonsot is Hamiltont is tisztességesen kiszorította a teljes pályafelületről”.

Szóval nincs következménye az incidensnek.


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.