BRIT NAGYDÍJ: borús-esős hétvégére számítunk

Az biztos, hogy a McLaren mindnképpen győzni szeretne hazai pályáján és pilótái is erre áhítoznak. a Formula 1 idei erőviszonyai és folyamatos meglepetései alapján azonban ez vagy megtörténhet, vagy nem.Az idei szezonban eddig versneyről versenyre változó viszonyokat láthattunk, ez most is várhatóan így lesz. A Red Bull Vettel technikai hibája ellenére felfele ívelő pályán van. Az is igaz, hűvös körülmények között inkább mások teljesítettek eddig jól.

Az már csak hab a tortán, hogy egész hétvégére rossz időt jósolnak, a hőmérsékletek a 20 fokot sem érik el, tipikus nedves angolos körülményeket láthatunk majd. Az előrejelzés mindhárom napra azonos, így a csapatoknak legalább idejük lesz arra is, hogy nedves-esős körülményewkre állítsák be a versenyatutóikat. Már első nap vegyes vagy akár nedves keverékű gumikat láthatunk, a kék és zöld festés gyakori lesz az autó gumiabroncsain.

Július egyébként igen sűrű hónap lesz, a brit után a német és magyar nagydíjra is még augusztus előtt sor kerül.

Talán Alonso és a Ferrari keveredhet ki győztesként ebből a hétvégéből. Váratlanul nyertek Valenciába, fejlesztettek az autón, az esős Malajzíában pedig már győztek, a Ferrari jól viselkedett ezek a körülmények között. A hideget a Mercedes is szereti.

 


Tags: , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.