BÜNTI: Roman Grosjean nem fog Monzában versenyezni

Az idei legkeményebb büntetését szabta ki a Nemzetközi Automobil Szövetség vasárnap Belgiumban. Az első kanyarban történt tömegbaleset miatt Roman Grosjean-t okolják, és a történtek miatt egy versenyre szóló eltiltást szabtak ki a franciára. A versenybírák szerint Grosjean manővere jelentősen megszegte a versenyszabályokat, és veszélybe sodorta több pilóta épségét is.

A francia bocsánatot kért nézőktől, csapatoktól, pilótáktól, mindenkitől.

Az első kanyarban okozott baleset teljesen kiütötte a versenyből Fernando Alonso és Lewis Hamilton éllovasokat, a negyedik helyről rajtoló Sergio Perezt. Emellett megpördítette az egyébként túl korai rajtolásért szintén megbüntetett Pastor Maldonadót, aki emiatt a 19. helyre sodródott vissza, valamint a második helyről rajtoló Kobayashi Kamui-t is, aki emiatt tátongó lyukkal kellett végig fussa versenyét, és végül az incidenc utáni 20. helyről 13-ig harcolta vissza magát.

Az incidens jelentősen felborította a teljes mezőnyt, és maradandó hatásai voltak a verseny kimenetelére.

A Facebook-on ettől függetlenül egyre inkább elterjedt az a hangulat, hogy már egy kisebb baleset sem történhet a pályán, mert máris vizsgálódás és büntetés lesz.

Mi valahogy úgy látjuk, hogy eléggé versenybaleset volt, amiből aztán – mint sok más rajtnál is a múltban – jelentős baleset lett. Látott már ilyent Spa eleget.

Egyelőre nem tudni, ki veszi át Grosjean helyét az egy hét múlva sorra kerülő Olasz Nagydíjon.


Tags: , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.