BACK TO BACK: Koreában mi a szórakozás kedvéért Raikkönennel és Hamiltonnal tartunk

Amikor két egymásutáni hétvégén nagydíjat szerveznek, a kettő majdnem teljesen egybefolyik. A csapatok sem kapcsolnak ki, az elemzések és előzetesek is napi rendszerességgel jelennek meg, és a csapatok és pilóták továbbiviszik lendületüket az újabb helyszínre.

Ahogy Hamilton fogalmaz: nagyon jól lehet építeni arra, hogy a McLaren a japán verseny második felében teljesen jóra fordult, az autó kezdte rendesen bevenni a kanyarokat.

Vagy ahogy Raikkönen fogalmaz: a pályát úgy lehet a legjobban megtanulni, hogy vezetsz rajta.

Koreában kezdődik el az az ötfutamos kisbajnokság, aminek az elején Alonso és Vettel között mindössze négy pontos eltérés van. És bár minden elemzés arról szól, kettejük között dől el a bajnokság, azt ne felejtsük el, hogy a Lotus éppen a koreai hétvégén vet be egy halom fejlesztést, egy dupla DRS-t és egyéb apróságokat, ami talán Raikkönent kiemelheti a konstans pontszerző de idén eddig még soha nem nyerő státuszból. Már csak a gondolat kedvéért is nagyon érdekes lennem, ha összejönne egy finn győzelem, Raikkönen elmaradása ugyanis 32 pont, az pedig nem sok. És Hamilton is 42 pontra van. Emlékezzünk, ezelőtt két futammal Alonso előnye bárkivel szemben 40 fölött volt, szóval egy hétvége továbbra is jelentősen megkavarhat mindent.

Mi a szórakozás kedvéért Koreában a Lotus-szal és a McLaren-nel tartunk. Legyen még izgalmasabb a szezon vége.

A Pirelli lágy és szuperlágy keveréket visz Koreába, a csapatoknak pedig valahogy a szuperlágy keverék jelenléte mindig külön örömet okoz.

Emlékeztek még a tavalyelőtti yeongami futamra? Sok eső esett, a pálya pedig annyira új volt, hogy az autók egy halom sarat bevittek az aszfaltcsíkra. A verseny végén pedig nem elég, hogy alig voltak az autók felismerhetők, ráadásul szinte beesteledett. Ment is rádión a vita, hogy le kellene fújni a versenyt idő előtt, vagy nem.

Kb. ilyen volt, az alábbi videón Webber látható. Talán a világbajnoki címe is ebben a kanyarban csúszott ki.


Tags: , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.