SPANYOL NAGYDÍJ: Alonso és Button nyerték az edzéseket

Nagyon szoros legjobb köridőkkel lehet a leginkább jellemezni a pénteki szabadedzéseket Barcelonában. Mindkét edzésen az első és tizedik idő között kevesebb, mint egy másodperc különbség volt. Ez ismét aláhúzza azokat a korábbi véleményeket, hogy az idei szezon nemrég látott szoros mezőnyt hozott össze, és a legapróbb hibák és okos taktikai húzások dönthetnek el egy-egy versenyt. És egy-egy versenyt, nem egy egész szezont.

STATISZTIKÁK ITT.

Az első edzésen Fernando Alonso diadalmaskodott, aki ezzel ráerősített a múlt heti mugellói edzések jó eredményeire. Igaz, a második szesszióban már alig 14. helyet fogott meg, viszont a spanyol elmondása szerint mindenféle beállítás-verziót próbálgattak, és a kerekek viselkedését is hosszú távon tesztelték.

Bár a második edzést Jenson Button nyerte, a brit szerint még mindig nem sikerült megtalálniuk a tökéletes beállítást ahhoz, hogy a kemény keverékű gumit is megfelelő üzemi hőmérsékletre hozzák. Ehhez még dolgozniuk kell, és csakis akkor lehetnek versenyképesek a hétvégén, ha ezt a kérdést megoldják.

Ha a konstans teljesítményt nézzük, akkor figyelemre méltó még Sebastian Vettel teljesítménye is, aki mindkét alkalommal második legjobb időt futott, és visszafogott nyilatkozataiból arra lehet gondolni, a Red Bullnál igen magabiztosan tekintenek erre a hétvégére.

A legjobb csapatok versenyzői mind elég optimista szellemben nyilatkoztak, és a Ferrarinál is emelkedettebb a hangulat a megszokottnál. Jóformán minden csapat technikai újításokat hozott erre a hétvégére, a McLaren például emeltebb orral próbálkozik.

A délután megtett körök tekintetében a csúcs a 42, Bruno Senna a versenytáv majdnem kétharmadát lefutotta, de mások is elérték vagy akár túl is lépték a 40-es korlátot.

A legtöbb istálló úgy nyilatkozott, elég sok kerékcserére kell ismét számítani, a gumikat a pálya ugyanis eléggé fogyasztja, hétvégére pedig meleg asztaltfelületre lehet számítani csakúgy, mint a pénteki szabadedzésen.

A gumikopás kérdése miatt szombaton ismét arra számíthatunk, hogy egyes pilóták akár úgy is döntenek, nem használnak el minden lágy keveréket annak érdekében, hogy a versenyre több friss szettjük maradjon.

GUMIELEMZÉSÜNK ITT.


Tags: , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.