BRIT NAGYDÍJ: wet wet wet

Ennél találóbb címet nem lehet adni a pénteknek… Nézői szempontból egy egyáltalán nem látványos péntek után vagyunk. Némi kiengesztelést jelenthetett a helyszínre mégis kilátogatóknak, hogy mind délután végül  Hamilton végzett az élen.

Az első szabadedzésen senki meg sem próbálkozott a vegyes keverékű gumival (intermediate, vagy I betű), mindenki csak nedvesen körözött. Roman Grosjean és meglepetésünkre Daniel Ricciardo végeztek az élen, míg az első brit pilótát a harmadik helyen láthattuk szintén Lewis Hamilton személyében. Nem volt nagy tolongás a pályán, Kobayashit leszámítva alig futott bárki is tíz körnél többet, és ebben számos fel- és levezető kör is van.

Ezen a pénteki napon Kobayashi Kamui volt az a pilóta, aki a legtöbbet körözött, legtöbb dolgot próbálta ki a pályán. A nap végére meg is látszott, hiszen Lewis Hamilton mögött második helyen végezhetett, és ezzel akaratlanul is arra késztet, hogy Malajzíára gondoljunk, ahol a Sauber nagyon jól szerepelt.

A délutáni 90 perces edzés első felében semmi akció nem volt, aztán a végefele javultak annyira a körülmények, hogy egy-két bátrabb pilóta a vegyes keverékű gumiabroncsot is kipróbálta. Az idők egymáshoz nagyon közeliek voltak, Hamilton nedvesen lett első, de Kobayashi és Schumacher már vegyesen következtek. A végső eredményeken nem látszik az, hogy Fernando Alonso körözött a legtöbbet ezen a vegyes keveréken, jelen pillanatban talán a Ferrarinak van a legtöbb adata erről a keverékről, ami a hétvége teljes menetében fontos előnyt képezhet.

Elemzők szerint – mivel ez az időjárás egész hétvégén kitart – Alonso és Hamilton között dőlhet el a brit nagydíj. Így, az első nap eseményeire visszatekintve úgy gondoljuk, hogy a Lotusok és Sauberek is labdába rúghatnak, és a Red Bullvból pedig bármikor kinézhető egy utolsó pillanatos előretörés.

Az esős körülmények miatt talán a szombati időmérő valamennyire elveszti fontosságát, a versenyen egy-egy jól eltalált bokszkiállás ugyanis tíz másodperceket is jelenthet majd a pályán. Ettől persze mindig izgalmas, ki szerzi meg a POLE-t és ki siránkozik, hogy meg-nem-érdemelten esett ki már a Q1-ben.

Incidensek szempontjából csak Bruno Senna produkált igazán maradandót, a Williams istállójában péntek éjszaka folyamén kevés alvás lesz, az szent.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.