NÉMET NAGYDÍJ: A hétvége első kulcspillanata az időmérő Hockenheim-ben

A három időmérő edzés eltérő körülmények között zajlott és igen változatos eredményeket hozott.

Péntek délelőtt a pilótáknak lehetőségük volt száraz keveréken futniuk, de délután nem próbálhatták ki a szombati időmérő és a vasárnapi versennyel azonoso időpontban szervezett egyedüli edzésen a németországi körülményeket, hiszen az edzés végig esős körülmények között zajlott. Az átmeneti keveréken érdekes módon Pastor Maldonado bizonyult a leggyorsabbnak, míg délelőtt mindenki meglepetésére Jenson Button volt az élen, őt pedig Lewis Hamilton követte.

Szombat délelőtt a nap is sütött, az utolsó percekben eredt el csak az eső. Fernando Alonso a hétvége szempontjából talán morális előnyre tett szert, hiszen a most először kipróbált lágy keveréken a leggyorsabb időt futott. A McLaren Hamilton második helyén erősnek mutatkozott és Sergio Perez megmutatta, mire képes.

Fernando Alonso összességében konstansnak mutatkozott, tehát akár az első helyre is esélyes.

A Red Bull egyszer sem volt az élen, összevetve a három edzés eredményeit, amelyek teljesen eltérő körülmények között születtek. Úgy gondoljuk, a Red Bull nem esélyes az első helyre, hacsak Vettel megint nem hoz össze egy teljesen váratlan monumentális kört. A német képes időnként valahonnan 3-4 tizedet is spórolni egy körön, mikor senki nem számít rá. A Lotus teljesítménye vegyes volt, a Mercedes pedig nem igazán volt jelen az élen, egyedül a nedves edzésen végzett Rosberg második helyen. De az nem releváns.

Az időjáráselőrejelzés azonban esőt vetít elő ma délutánra Hockenheimben. Ezért még az is kiderülhet, az az egy nedves edzés eredményei voltak relevánsak. Az biztos, Hamilton, Alonso és a Lotusok nagyon fontosnak tartják az első sorba való jutást, talán a Red Bullnál ez nem kulcsfontosságú.

Ha szárazon futnak időmérőt, mi Alonso és Hamilton között keresnénk a mai győztest, ha viszont az eső ismét bekerül, akkor szeritünk bármi jöhet. 15 órakor élő.

 


Tags: , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.