FACE TO FACE: időmérő, 16. forduló

RED BULL
Időmérő:  VETTEL 8-8 WEBBER
Webber ezúttal megverte csapattársát. Vettel az utolsó mért körén cseppet hibázott és főleg a középső szektorban vesztett időt. Webber idén első pole pozícióját szerezte meg pályán.

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 3-13 HAMILTON
Button a Q2-ben váratlanul kiesett. némi köze volt ahhoz is, hogy Daniel Ricciardo a Q2 utolsó percében az utolsó szektoron parkolta le autóját, emiatt sárga zászlók voltak a pályán. Pedig összességében Button jobbnak nézett ki ezen a hétvégén.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 15-1 MASSA 
Bár nem volt akkora különbség, mint a szezon első felében, mégis Alonso volt a jobb. Viszont Massa fokozatosan felzárkózik, a szezon végén Alonso világbajnoki törekvései számára ez még nagyon fontos lehet.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 7-9 GROSJEAN
Bár általában nem a finn szokott előrébb rajtolni, ez most neki kedvezett. Taktikailag is fontos, hogy csapattársa előtt van, de a finn leginkább előre néz, ahol három másik pilótát kell legyűrjön, hogy a világbajnokságából még talán kihozzon valami igazán jót.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 9-7 ROSBERG
Nem volt nagy különbség a két pilóta között. Schumacher egy hajszállal jobb volt, de az összteljesítmény elég kiegyensúlyozott.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 9-7 PEREZ
A belső csatában ezúttal Perez győzött, viszont Japánhoz képest az összteljesíítménnyel van inkább probléma. Összességében a csapat nincs olyan messze a Mercedestől a rajtsoron.

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 14-2 SENNA
Ebben semmi meglepő nincs. Abban sem lenne, ha Sennát nem tartanák meg a 2013-as szezonra.

FORCE INDIA:
Időmérő:  DI RESTA 8-8 HÜLKENBERG
Valahogy a tendencia egyre inkább Hülkenberg malmára hajtja a vizet. Már több futam óta Hülkenberg jobban teljesít, és ez a fiatal németnek éppen akkor jöhet jól, amikor még versenyben van a Ferrari második 2013-as pilótahelyéért.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 13-3 VERGNE
A gyenge és gyenge között ismét Ricciardo volt hajszállal jobb, pedig a Q2-ben nem is tudta megtenni utolsó mért körét, váltóhiba miatt. A vasárnapi futamon valószínűleg majd büntetéssel indul egy váltócsere miatt.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN12-4 PETROV
Ezt most az orosz fogta meg, bár alig egy tizeden múlt az egész.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 9-7 PIC
A fiatal francia most ügyesebb volt, mint veterán csapattársa. Pic számára a szezon végén ez még jó boost lehet, viszont fontos, hogy a versenyen is csapattársánál jobban teljesítsen.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 14-2 KARTHIKEYAN
Itt abszolút semmi meglepő nincs.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.