SPANYOL NAGYDÍJ: 6 pilóta 48 ezreden belül a top10-ben


A szoros mezőny

Ha még szükség volt erre, a szombati időmérő edzés ismét bebizonyította, hogy a mezőny egyre inkább egymáshoz közelít és összezár. A legreprezentatívabb minta erre az időmérő második szakaszának végeredménye, amikor a pilóták mindent megtettek, hogy bekerüljenek a harmadik fordulóba (Mark Webbert leszámítv,a aki csapatával együtt hoppon maradt taktikájával).

Csak néhány adat:

FEHÉR KOCKA:Pastor Maldonado mindenkire 3,5 tizedet vert. Egyedül Hamilton volt erre a hátrányra tőle a többiek, már 5,8 tizedre. Maldonado egyszeri próbálkozásra érte ezt el.

PIROS KOCKA: Lewis Hamilton is más ligában autózott, sajnos a kizárásával nem fogjuk igazán látni, mire lett volna képes vasárnap a brit pilóta, ha az élről indul.

SÁRGA KOCKA: Roman Grosjean és Sergio Perez szintén más kategóriát jelentettek, az őket követőktől elég messze voltak, egy próbálkozásból.

ZÖLD KOCKA: 6 pilóta 48 ezreden (!!!) belül teljesített. Kimi Raikkönen 5. helyen volt 1.22.856-tal, míg Michael Schumacher csak tizediken 1.22.897-tel. Szabad szemmel nem is érezhető különbségek ezek.

Jenson Button 4 századdal csúszott le a harmadik edzésről. Mak Webber 73 ezreddel ugyanerről.

TIPPEK VASÁRNAPRA

Mi a Lotusra tesszük le a voksunkat a vasárnapi győzelem tekintetében és fél szemmel Sergio Perezre és Pastor Maldonadora figyelünk oda. Ha pedig a két Lotus pilóta közül kellene dönteni, akkor csak azért Kimi, mert már világbajnok, és kiéhezettebb a visszatérő első győzelmére, míg Roman Grosjean célja szerintünk a masszív pontszerzés, és nem a dobogó legfelsőbb poziciója.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.