KOREAI NAGYDÍJ: Sebastian Vettel megnyeri a Koreai Nagydíjat. Mark Webber második, Fernando Alonso harmadik. ÉLŐ

UTÓ: Vettel csak megpróbálta megfutni a leggyorsabb kört az utolsó körben. Végül 1.42.499-et futott.

FINISH: Hamilton Perez előtt védekezik, szőnyegestől. Utolsó kanyarok: fel tudja tartani? Igen. Hamilton tizedik.

FINISH: Sebastian Vettel megnyeri a Koreai Nagydíjat. Mark Webber második, Fernando Alonso harmadik.

UTOLSÓ KÖR: még néhány kanyar.

UTOLSÓ KÖR: Vettel továbbra is jól gurul. Nincs durranás.

54. kör: Vettelnél nagyon be vannak tojva a technikusok a gumik miatt. Webber megfutja a leggyorsabb kört. 1.42.037. Na.

54. kör: Alonso sokat vesztett az 53. körön. Alonso kerekeinek vége. Marad a 3. hely. Hacsak valakinek még valami gumija nem durran el.

53. kör: Hamilton felszedte a pálya szélén levő szőnyeget. A szervezők kapni fognak ezért. Hát még mi történhet a McLarennel ezen a hétvégén? :)

52. kör: Vergne és Hamilton utolérik Ricciardót. Vergen csapaton belül előz, de Ricciardo most persze felfogja Hamiltont. Mindhárman pontszerző helyen vannak. 8-9-10.

52. kör: Vettel valóban belassított.

52. kör: az 51. körben Alonso 2 tizedet szerzett. Az utolsó négy körön ez szerintünk már behozhatatlan. “Seb, vigyázz, bármelyik fékzónán elszállhat a jobb első kereked.”

51. kör: az 50. körön Webber és Alonso egyformák. Massa elengedte a dolgot, lemaradt. 3.8 tizedre van Alonsótól.

50. kör: Alonso 9 tizedet dolgozott le a 49. körben.

48. kör: ismét Vettel jobb első kerekéről megy a konverszáció. De nem látjuk, hogy tudni bármilyen fogást találni a Ferrari a két Red Bullon.

48. kör: Massa most 1.42.242, Alonso 1.42.500, Webber 1.42.835. Mindenki nagyon feltekerte.

47. kör: a Ferrari ott szívta le, hogy Mark Webber is feltekerte. 1.43.073, alonso 1.43.646, Massa 1.45.059.

46. kör: a gumik kérdése fontosabb lett a verseny alatt, mint gondoltuk. Hamilton Vergnét üldözi a 9. helyért. Mindketten szuperlágyon.

46. kör: Massának: “Fernando elkezdte nyomni.”. Úgyhogy ennyi volt a gumióvás. Mostantól élesben megy az üldözés.

45. kör: na Alonso és Webber feltekerték. 3.9 a különbség. Ez lehet a verseny végének a kulcsjelenete.

43. kör: mindkét Toro Rosso pontszerző helyen van. 9-10.

43. kör: Hamilton harmadszor is kiáll. Vettel jobb első gumija kezd nagyon csúnyán kinézni.

42. kör: Vettel előnye 9 másodperc. Webber tökéletesen tölti be egyelőre a másodpilóta szerepét.

41. kör: most még az a kérdés, Webber régebbi gumijai hamarabb feladják a szolgálatot, mint az Alonso szettje? A Ferrarinál tuti erre gyúrnak.

41. kör: “Felipe, túl közel vagy Alonsóhoz. Lassulj kicsit, legyen 3 másodperc köztetek”. Massa csörtetése itt áll le.

41. kör: Hamilton most Grosjean előtt kell védekezzen. Igen, Hamilton még versenyzik. :) És Grosjean megpróbálja megelőzni. Közben Hülkenberg is odaér, és miközben az első kettő harcol, Hülkenberg megtalálja a kis rést Hamilton védelmében. Lewis egyszerűen nem tudott két autót is levédeni.

40. kör: Perez megpróbálja megelőzni Schumachert a DRS-egyenes végén. Éppen hogy nem sikerül.

38. kör: Vettel és Massa másfél másodperccel gyorsabb, mint Alonso és Webber.  Massa lassan utoléri Alonsót. Csak az a baj, utána nincs mit csináljon. Kételkedünk abban, hogy a Ferrari csapat megengedné Massának, hogy előzzön.

37. kör: VETTEL 6.8 WEBBER 4.5 ALONSO 1.4 MASSA 15.1 RAIKKÖNEN 9.0 HAMILTON.

36. kör: Perez 1.43.054, leggyorsabb kör, ráadásul egy hihetetlenül jó idővel. Miközben mindössze 13. helyen van.

36. kör: Vettel a kijövő kör első szektorán 1.2 tizeddel volt gyorsabb az első szektoron, mint Massa. Talán ezeken múlik egy verseny, legalább is ma.

35. kör: Vettel elaludt a DRS-egyenes végén. Nagyon elfékezte a gumikat. Cserélni fog. Massa is bejön. Webber megint leggyorsabb. 1.43.457. Raikkönen is cserél.

34. kör: Vettel 1.45.0-át fut, Alonso cserél. Webber meg 1.43.5-öt fut, leggyorsabb kör.

33. kör: Vettel körideje 1.44 alá kúszott ismét. Itt már eldőlt minden. Ha nincs valamilyen különösebb incidens, Vettel zsinórban a harmadik versenyét nyeri ma meg.

32. kör: Hülkenbertt is cserélt. Schumacher is. Grosjean éppen Hülkenberg mögött van, DRS-egyenesben próbál előzni. És sikerül!

32. kör: Webber cserél. A Red Bullok nem vesztettek olyan sokat ezen a körön. Hihetetlenül gyors és hatékony csere.

31. kör: Grosjean bokszba hajt.

30. kör: a gumik még 4-5 kört ki lell bírják. Talán most lehet kulcsfontosságú másodperceket nyerni a Red Bull vagy Ferrari oldalán. A Red Bullok már 1.44.5-ös szektorban vannak. Alonso 1.44.1, Massa 1.43.9. Erről beszélünk.

29. kör: Felipe Massa megfutja a leggyorsabb kört. 1.43.718. Most az lehet a kérdés, kinek bírja többet a gumija a pályán.

28. kör: Hamilton: “guys, this is very nervous”. Az autó nagyon idegeskedik alatta. Machanikai probléma lehet?

27. kör: Webber panaszkodik, az első kerekek kopnak el. Erre 1.44.027-et fut. Ki érti?

26. kör: Vettel közben 1.43.948-at fut. Ez megint másik bolygó.

26. kör: Hamilton átvált háromcserés taktikára. Bokszban, ismét lágy keveréket kap.

26. kör: közben csendben Vergne felharcolta magát 10. helyre, ráadásul szuperlágy gumikon van, mert a versenyt lágy keveréken kezdett.

24. kör: és meg is van. Raikkönen most ötödik. Ááá, de Hamilton a következő egyenesen támad, és visszaveszi az ötödik helyet. Végre igazán izgi. :) Továbbra is próbálkozik Raikkönen. Nem sikerül. De igazi világbajnokok harca. Igaz, közben körönként 1,5 másodpercet vesztenek az előttük levőkkel szemben.

23. kör: Raikkönen megpróbálja megelőzni Hamiltont, de elsőre nem sikerül. Még legtöbb egy kör, és a DRS-zónában előzés lesz ebből.

22. kör: Hamilton 1.46-os köröket fut. Massa, Alonso és Vettel 1.44, Webber és Raikkönen 1.45.

21. kör: Massa most Vettelnél is gyorsabb a pályán. Massa 13.1 másodpercre van az első helytől.

21. kör: Massa lazán megelőzi Lewis Hamilton a DRS-egyenesben. Massa megszerzi a negyedik helyet. Mehet Alonso után. A McLarennek ez siralmas.

19. kör: Hamilton katasztrófális köridőket fut. 1.46.163 a legutolsó. Vettel 1.44.8, Webber 1.45.1, Massa 1.44.8.

18. kör: de la Rosa és Kobayashi feladják a versenyt.

18. kör: Perez gumit cserél. Nem fog egy kiállással működni ez. Viszont ő szuperlágy keveréket kap.

18. kör: Vettelnek ez kezd egyre jobban kinézni. A nagy izgalom valahol útközben elmaradt.

17. kör: VETTEL 5.1 WEBBER 3.2 ALONSO 1.1 HAMILTON 2.4 MASSA 2.4 PEREZ 0.4 RAIKKÖNEN.

17. kör: na igen, Massa most kezdi megmutatni, hogy volt pénteken lágy keveréken a leggyorsabb. Massa minden szektorban gyors.

16. kör: Alonso éppen Perez elé jött vissza. Hamilton Perez mögé. Harcolnak a DRS-egyenesben. Hamilton szinte letőri saját első szárnyát. Végül egy külső íven megelőzi.

15. kör: Alonso és Vettel együtt cserélnek. Lágy keveréket kaptak. Tévedtünk. Webber is.

15. kör: Webber szuperlágyon maradt, Hamilton, Massa és Raikkönen lágy keveréken jöttek ki a második szakaszra.

14. kör: Vettel még mindig jó időket fut. Webber most cserél. Raikkönen, Massa is! Semmi incidens. Ricciardo és Senna is cserélt.

13. kör: Hamilton, Hülkenberg és Grosjean cserélnek.

12. kör: Hülkenberghez és Grosjeanhoz Perez is csatlakozott. 7-8-9. helyek. Di Resta közben megelőzte Schumachert. Vergne is ott van mögöttük. Ez 10-11-12. helyekért. Azért vannak érdekes jelenetek. :)

11. kör: közeledünk az első kiálláshoz. Webber lett közben a leggyorsabb a pályán. De a pályán senki nem tud döntő előnyre szert tenni. Hamilton kezd több időt veszteni. Egy kör eltérés a bokszkiállásoknál azonban éppen elég lehet egy-egy helycserére.

9. kör: Rosberg autóját nagy nehezen elemelik a kritikus DRS-zónából. Vettel közben egyre gyorsabb kezd lenni. 1.45.815, Webber 1.45.971, Alonso 1.46.254, Hamilton 1.46.280. Ez most a reális különbség. A pályán nincs sok harc. Grosjean és Hülkenberg, Ricciardo és Senna harcolnak. Illetve Raikkönen és Massa is közelednek egymáshoz.

8. kör: a Red Bull valahol megtalálta péntek óta azokat a beállításokat, amitől jobbak lettek, mint a többiek, versenykörülmények között is.

7. kör: elfelejtettük 0rni, hogy Rosberg technikai okok miatt kiállt. Viszont a kocsi éppen a DRS zónában áll a pálya szélén.  Emiatt most Charlie Whiting versenyigazgató betiltotta a DRS használatát. Előbb-utóbb szerintünk emiatt be kell jöjjön a biztonsági autó.

6. kör: mintha a Red Bull feltekerte volna. Vettel és Webber is 5 tizeddel jobb kört futottak, mint a többiek.

6. kör: Grosjean nyolcadik helyen, Perez felküzdötte magát 9. helyre. A Saubernél számíthatunk leginkább egy kiállásos taktikára.

5. kör: köridők szerint Vettel leggyorsabb, utána Alonso, Hamilton és Webber. A különbségek viszont századokban mérhetők. Az ötödik körben mindenki lassúbb volt például.

4. kör: nem növekednek a távolságok. VETTEL 1.2 WEBBER 1.7 ALONSO 1.7 HAMILTON 0.8 MASSA 1.1 RAIKKÖNEN.

2. kör: Webber nem igazán veszít időt Vettellel szemben. A következő tíz körben inkább a gumik óvását láthatjuk majd. Lássuk, kinek milyen körideje lesz.

1. kör: a Red Bullnak ez tökéletes rajt. Alonso 2.1 másodpercre már Vetteltől. Raikkönen egy helyet vesztett Massával szemben. Hülkenberg hetedik, Grosjean nyolcadik.

RAJT: Vettel megelőzi Webbert, Alonso megelőzi Hamiltont. BUTTON KIESIK. Jobb első felfüggesztés teljesen széttört.

GUMIK: első tíz pilóta szuperlágyon, Button, Perez, Kobayashi és Di Resta lágyon. Vergne és de la Rosa is. Figyeljünk Buttonra. Mi azt mondtuk, 5 kör alatt már legalább 7. helyen lesz.

RAIKKÖNEN: “ha nem végzek első helyen, inkább a dobogós helyen sem végeznék, hogy ne kelljen kötelezően résztvegyek a díjátadáson.”

ELŐZETES: mi továbbra is Hamiltonnak és Raikkönennek drukkolunk az izgalom kedvéért.

ELŐZETES: Hamiltonnak Alonso és Vettel előtt kell végeznie, Alonsónak legtöbb egy hellyel Vettel mögött, Vettelnek jól jönne egy dobogó, Raikkönennek is Vettel és Alonso előtt. Hát okos legyen, aki összerakja a legizgalmasabb végeredményt.

BOULLIER, Lotus főnök: “Romain, be cool.”

MASSA: a saját versenyére figyel, aztán meglátják, mi van Alonsóval.

KOREA: eddig két futamot rendeztek itt. Mind a kétszer volt biztonsági autó.

PIRELLI: két kiállás lesz. Ha bejön az első 15 körben a biztonsági autó, akkor lehet, hogy csak egy kiállás.

ELŐZETES: Nico Rosberg autója az istennek sem akar jól befordulni, panaszkodik. Szerinte a hátsó gumik kopása lesz a kulcskérdés.

ELŐZETES: Button 11. helyről indul, viszont sokkal több friss szett gumija van, mint a többieknek. Button ráadásul nagyon gyors volt a versenkörülmények tesytelésében.

BÜNTIK: Ricciardo 5 helyes büntit kapott, mivel váltót kellett cseréljen. Charles Pic idén már kilenecedik motorját kell használja. Mivel a szabály csak 8 motort enged, ezért a francia tíz helyes büntetésben részesült.

DRS ZÓNA: van Koreának egy különössége. A rajt-cél egyenes után egy dupla 180 fokos balkanyar következik, viszont ezt követően megint két hosszú egyenesen kell végigmennie a pilótáknak. Tavaly nagyon sok cicázás volt. Hamilton egy adott pillanatban akarattal elengedte Webbert, hogy ő legyen a DRS aktiválási pontban hátul, majd a következő hosszú egyenesen visszaelőzte az ausztrált.

ELŐZETES: a koreai pálya mocskos oldala kifejezetten mocskos. Vettel, Alonso és Massa erről az oldalról indulnak, nehezebb dolguk lesz az első kanyarig.

ELŐZETES: Christian Horner Red Bull főnök nem hisz abban, hogy Japánhoz hasonló 20 másodperces előnyt tudnának felépíteni, a többi csapat versenytempója ehhez túl jó.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.