Miután a nap lemegy… Szingapúri előzetes

Búcsút intve Európának, megérkezik a száguldó cirkusz Szingapúrba. Több szempontból is különlegesnek számít ez a helyszín, mivel az egyetlen éjszakai futam a naptárban. Emellett állandóan változó körülmények és magas páratartalom fogadja a pilótákat. Ezt még megfűszerezi az a tény, hogy utcai pályáról lévén szó, az aszfalt egyenletlen és csúszós, így kis hibáért is nagy árat fizethet az ember. Egy tipikusan technikás, nagy koncentrációt igénylő, gumizabáló pálya (legtöbben Monte Carlohoz hasonlítják), ahol a csúcssebesség a 300 km/h-t is elérheti. Két féle keverékből választhatnak a csapatok: a lágy és a szuperlágy, ezekből kell kihozni a legjobbat.

A hétvégére két csapat készül újításokkal, a McLaren és a Mercedes. Majd elválik, hogy ezek mennyire váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A pénteki szabadedzésekből kiindulva Sebastian Vettelre fogadnánk (aki megnyerte mindkettőt), ám elhamarkodott lenne bármilyen következtetést is levonni a tegnapi napból, már csak azért is mert a McLarenek nem sokkal voltak lemaradva. A két szabadedzés első 5 helye a Red Bullok és a McLarenek különböző kombinációjából állt össze megszínesítve mindezt még Fernando Alonsoval. A legtöbb pilóta arra panaszkodott, hogy nem elég jó a tapadás, de ahogy felgumizzák a pályát ez folyamatosan javulni fog. Kiváncsian várjuk, mi fog történni az időmérőn.

Ami az összetett pontversenyt illeti, Alonso 37 ponttal vezet Hamilton előtt, de az őt üldöző boj elég sűrű, hiszen Räikkönen, Vettel és Webber sincsenek lemaradva túl sokkal. Vajon sikerül közelebb kerülni a tabella éllovasához vagy Alonso triplázik és harmadjára is sikerül Szingapúri nagydíjat nyernie, ezzel tovább növelve az előnyét? És vajon a csapatvilágbajnokságban, hogy fog alakulni a helyzet? Már említettük, hogy ezen a téren kiemelten fontos, hogy melyik csapat, hogy szerepel ezen a hétvégén. Holnap délután kiderül. Egy biztos, aki izgalmas futamra számít, nem fog csalódni.


Tags: , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.