Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Csapat 10. hely (0 pont, -230)

Heikki Kovalainen: 19. hely (0 pont, -154)
Vitaly Petrov: 20. hely (0 pont, -154)

Bár továbbra is pont nélküli a Caterham, folyamatos fejlődő pályán a csapat. Hozzátarzotik, a Caterham volt tavaly a Lotus, míg az idei Lotus csapat volt a tavalyi Renault. Viszont be és kivásárlások történtek, emiatt pedig a nevek is megváltoztak. Amikor a három új csapat megjelent a mezőnyben, nagyon sok ellenvélemény volt. Kritikusok tömkelege gondolta úgy, a három gyenge csapat csak botlaszt, sokszori lekörözésük veszélyes a többi pilóta számára, nincs értelme ennek az egésznek.

A haladás lassan-lassan azonban érezhető. Bár még mindig viszonylag nagy a távolság a gyengék és a középmezőn között, egy-egy futam végignézése után, vagy egy-egy időmérős bejátszás után nem az az érzésed marad, hogy kezelhetetlen, csúszkáló autókkal próbálkozik a három csapat, hanem fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

A Caterham az élen jár ebben a kategóriában, és már egyszer-egyszer az is előfordult, hogy versenyben tempót tudtak tartani az előttük levőkkel. Nem gondoljuk azt, hogy idén pontszerzés jöhet számba a csapatnál, azonban elképzelhető még egy-két jó teljesítmény, amikor középmezőnyös pilótákkal is felveszik a versenyt. Ilyen szempontból akár a Magyar Nagydíj is jó lehetőség lehet, amennyiben eltalálják az autók beállításait a kanyarokban. A kitartó fejlesztés talán egy 2013-as szezonban mutathatja meg igazi gyümölcsét (a pénzt is érő pontokat), a 2014-re várható radikális szabályzatváltozások előtt.

FACE TO FACE

Időmérő: KOVALAINEN 8-2 PETROV
Verseny: KOVALAINEN 5-5 PETROV
Egyrészt Petrov egy nem olyan rossz Renault-szezon után jött, Kovalainen mégis felülkerekedett a csapaton belül. Igaz, nem domináns jelleggel, az orosz pilóta rendszresen visszavág, legutóbb éppen Németországban, ahol végig jól ment, még egy Toro Rossót is megfogott.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.