Merre az arra a pszichológiailag talán legfontosabb Magyar Nagydíjon?

Pontosan a szezon közepén járunk, azonban a Magyar Nagydíj a száguldó cirkusz felfogásában még a 2012-es idény első feléhez számít. Egyrészt a Budapest melletti Hungaroring alig pár nappal a Hockenheimban lezajlott Német Nagydíj után fogadja vendégeit, másrészt éppen a Magyar Nagydíj után vonulnak csapatok, pilóták négy hetes szabadságra. Ezért a figyelem talán fokozottabb most. Akár büszkélkedhet is a kis közép-európai állam azzal, hogy idén minden jel szerint azt a nagydíjat látja vendégül, amelyen pszichológiailag is eldőlhet, ki van igazán nyeregben ebben a szezonban. Egyúttal a szezon abba a kritikus szakaszába is eljutottunk, amikor a következő ifényre vagy idényekre is eldől, a csapatok milyen felállással folytatják majd. A sorozatot Mark Webber kezdte rögtön a Brit Nagydíjat követően, amikor még egy idényre a Red Bullhoz írt alá. Hamilton és a McLaren viszonyának tisztázása is Mogyoród vagy közvetlenül utána várható, levegőben Massa sorsa is, és ezáltal több más pilótáé, akik mind a Ferrari második autóját vezetnék a legszívesebben jövőtől.

Fernando Alonso viszonylagos dominanciájának, valamint a Red Bull és a McLaren bakalódásának kontextusában érkezünk Budapestre. Alonso, Button, Hamilton, Perez, Kobayashi morálja jó lehet a kezdéskor, Vettel, Massa, Maldonado és a Force India inkább frusztrált lehet a múlt hétvége után, míg a többiek viszonylag semleges háttérrel indulnak szerintünk ezen a hétvégén.

Jellemzőit tekintve a pálya sokban hasonlít Monte Carlóhoz, viszonylag lassú átlagsebességgel. Ezen a futamon ismét előkerülnek a szuperlágy keverékű gumik, amelyeket már azért is nagyon szeretnek a csapatok, mert ez az egyedüli keverék, melyen a Pirelli nem változtatott 2011-es képest. Izgalmas hétvége elé nézünk. Csapatok szerinti perspektíváinkat a napokban folyamatosan olvashatjátok.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)

 

 

 


Tags: , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.